skip to Main Content

Lumina Spark

Lumina SparkManagement in Motion selecteert haar interim managers op basis van ervaring, competenties, passie en persoonskenmerken. Om de persoonskenmerken in kaart te brengen hanteert Management in Motion de methode Lumina Spark van Lumina Learning.

Management in Motion zet Lumina Spark ook in voor de ontwikkeling van managers en voor teamontwikkeling en –coaching bij haar klanten. Wij hebben hiervoor een aantal geaccrediteerde coaches. Lumina Spark geeft mensen meer inzicht in hun dagelijks gedrag maar ook in hun gedrag in overbelaste situaties. Vanuit een beter inzicht in hun eigen gedrag, kunnen ze zich ook beter verbinden met anderen. Met behulp van Lumina Spark geven wij managers en organisaties antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik het zelfbewustzijn van onze mensen vergroten;
  • Hoe kan ik de kwaliteit van werkrelatie in ons management team vergroten;
  • Wat kan ik doen om de betrokkenheid van onze mensen te maximaliseren;
  • Hoe kan ik mensen aansporen om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te omarmen;
  • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen vaardig is in het ‘afstemmen’ op de ander, zodat ze beter inspelen op elkaars communicatie behoeften;
  • Hoe zorg ik dat ik de juiste manager voor een specifieke uitdaging of rol kan selecteren;
  • Hoe kan ik teams samenstellen en de rollen zodanig verdelen dat er een gebalanceerd team ontstaat?

herman cloudOm een Lumina Spark profielschets te krijgen, vullen mensen een web-based vragenlijst in. Elke profielschets is uniek afgestemd op de persoon en dit is iets waarmee Lumina zich onderscheidt. Het plaatst mensen niet in een ‘hokje’. De schets beschrijft onder meer hoe iemand de vier kleurkenmerken (energieën) inzet en welke impact dit heeft op zijn/haar gedrag en functioneren op het werk, maar ook hoe iemand de 24 onderscheidde kenmerken en 8 aspecten inzet.

We hebben onze keuze gebaseerd op de uitkomst van een zorgvuldig onderzoek naar diverse methodieken. Lumina Spark is wetenschappelijk verankerd en is gebaseerd op Jung en de Big Five. Het is naar onze stellige overtuiging veelzijdiger en genuanceerder dan andere methodieken zoals bijvoorbeeld MBTI, Insights of Management Drives.

Naar onze opdrachtgevers presenteren wij een wordcloud van de 24 eigenschappen, zie hierboven een voorbeeld.

Back To Top