skip to Main Content
Thema Event 10 Oktober 2016: Agile Veranderen

Thema Event 10 oktober 2016: Agile veranderen

Veranderingen waar organisaties op moeten anticiperen en mee worden geconfronteerd gaan steeds sneller. De digitale transformatie en de snelheid van de veranderingen maken de toekomst onvoorspelbaar.

Onze opdrachtgevers stellen dan ook de vraag “Hoe kan ik strategische veranderingen doorvoeren in een programma, zonder de lenigheid van de van de organisatie te verliezen, waarmee op korte termijn veranderingen kan worden ingespeeld?”.

Agile manier van werken
Behendig, lenig en vlug is de letterlijke vertaling van Agile. Het is een aanpak waarbij wendbaarheid voorop staat. Een organisatie of team dat een project uitvoert door middel van een Agile manier van werken gaat ervan uit dat de omstandigheden tijdens het project veranderen. Het omarmt in feite deze veranderingen in tegenstelling tot de traditionele aanpak waarbij een team veranderingen onderweg zoveel mogelijk probeert te mijden.
Agile werken kent zijn eerste toepassingen in het IT werkveld (organisation Agility). Tegenwoordig zien we Agile veranderen ook toegepast worden in andere werkvelden (Business Agility) en soms zie je dat een bedrijf Agile werken zelfs  heeft geadopteerd als “common practice” (Enterprise Agility).

Tijdens dit thema event gaan we nader in op Agile werken. Herman Waijers geeft met het Management in Motion Agile expertise team een overzicht van Agile werken in het algemeen en zij gaan in op het portfolio van Management in Motion. Onze gastspreker Teun van der Vorm (CIO ANWB) gaat in op zijn ervaringen met de introductie van Agile werken en de transformatie van de ANWB organisatie en gastspreker Jan Paul van Heemskerck (voormalig Commercieel Directeur a.i. Eneco) deelt zijn ervaringen met Agile werken in het commerciële bedrijf van Eneco. Het belooft een inspirerend thema event te worden met interessante praktijk cases en leerervaringen.

Natuurlijk is er na afloop weer alle gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, na te praten, bestaande relaties aandacht te geven en nieuwe contacten op te doen.

Het programma ziet er als volgt uit:
16:00 – Inloop onder genot van koffie/thee
16:45 – Agile werken – Management in Motion expertise team
17:10 – Agile werken in het IT bedrijf van de ANWB – Teun
17:35 – Agile werken in het commerciële bedrijf van Eneco – Jan Paul
18:00 – Gesprek tussen panel en de aanwezigen over Agile veranderen
18:30 – Borrel en Informeel buffet
20:00 – Einde thema event
 
Over Teun van der Vorm:
Teun van der Vorm studeerde Wiskunde en Informatie aan de Universiteit van Leiden. Vervolgens werkte hij 17 jaar bij KPN in diverse functies zoals projectmanager, productmanager en businessline manager. Na een sabbatical van een jaar is hij in 2007 overgestapt naar IT vanuit de overtuiging dat een perfecte samenwerking tussen Business en IT niet alleen mogelijk is, maar voor succesvolle bedrijven zelfs noodzakelijk is. Na 2 jaar IT directeur geweest te zijn bij USG People is hij nu sinds 2009 CIO en lid van de directie van de ANWB. In 2015 won Teun van der Vorm de CIO magazine TIMMIES Award voor ‘Most transformational leader’. In zijn vrije tijd mag hij graag hardlopen en voetballen.

Over Jan Paul van Heemskerck:
Zijn professionele missie ligt in het in beweging krijgen van mensen en organisaties door vanuit een heldere visie en met scherpe doelstellingen, oplossingen te realiseren die zowel commercieel succesvol zijn, als ook een bijdrage leveren aan een duurzamere maatschappij. Hij is een generalist met een passie voor marketing, organisatie- en cultuurontwikkeling. Data en analytics, customer centricity en insights zijn het vertrekpunt van zijn handelen, aangevuld met een sterk instinct in wat mensen drijft.

Zijn expertises zijn: Marketing Strategie, Brand Management, Customer Journeys, Digital Transformation en marketing intelligence. Jan Paul was directeur marketing bij de NS, directeur marketing & sales bij Holland Casino en commercieel directeur bij Eneco. Hij studeerde communicatiewetenschappen aan de UvA en haalde zijn MBA aan de University of West Florida.

Wij hopen u maandag 10 oktober a.s. te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Management in Motion BV

Herman Waijers en Ries Bode

Back To Top